Hírek

Duna String Orchestra koncertek

Klasszikus vonószenei koncertek a Mátyás-templomban 2024 folyamán több alkalommal. Időpontok és jegyvásárlás: Concerts in Budapest A koncert programja a Duna String Orchestra és a hegedűs szólista, Gabora Gyula előadásában a következő:

Részletek

OTP SZÉP Kártya elfogadóhely lettünk

Kedves Látogatóink! Örömmel értesítjük Önöket, hogy mi is csatlakoztunk a Széchenyi Pihenő Kártya programhoz. Mostantól OTP SZÉP kártyával is megvehetik belépőjegyeiket a templomba és a toronyba. Szeretettel várunk minden kedves Látogatót!

Részletek

Múzeumpedagógiai foglalkozások gyermekeknek

Szeretettel hívjuk az óvodás és az iskolás csoportokat a Mátyás-templomba! Előzetes egyeztetés után idegenvezetéssel vagy személyre szabott múzeumpedagógiai foglalkozással várjuk az érdeklődőket. További információ és regisztráció: muzeum@matyas-templom.hu Egyéni kérés alapján kérhető a liturgikus évhez kapcsolódó, ünnepekhez illeszkedő foglalkozás (pl.: karácsonyváró, nagyböjti, húsvétot előkészítő, szentekhez kapcsolódó).

Részletek

Képregény készült a Mátyás-templom történetéről

Megjelent a Mátyás-templom történetét bemutató képregény. A Múltébresztők Dávid Ádám és Németh Gyula közös munkája elsősorban a 10–14 éves korosztályt szólítja meg, de minden képregényrajongónak szeretettel ajánljuk. A képregényt 1.490 Ft-ért vásárolhatják meg az érdeklődők a templom kegytárgyboltjában.

Részletek

Íme, Isten hajléka az emberek között!

Íme, Isten hajléka az emberek között! címmel a Mátyás-templom Gondnokságának kiadásában megjelent az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye két székesegyházát, valamint a Budavári Nagyboldogasszony-templomot bemutató album. A művészi igénnyel készült képek a három impozáns épület nagysága mellett az apró részletek gazdagságába is betekintést nyújtanak és szakszerű, ugyanakkor a legszélesebb közönség számára is befogadható

Részletek

Budavár díszpolgára lett Tardy László

Templomunk egykori karnagyát, Tardy Lászlót Budavár Díszpolgára címmel tüntették ki 2022. május 27-én.Tardy László 54 éven át vezette a templom ének- és zenekarát, a magyar egyházzene kiemelkedő alakjaként magas művészi színvonalon látta el munkáját.A díjhoz sok szeretettel gratulálunk!

Részletek